Burde vi la skoler og barnehager være stengt – eller bør vi innføre obligatorisk sommerskole?

Det argumenteres heftig i pressen, sosiale medier og de tusen hjem, vedrørende hvorvidt barnehager og småskoler burde gjenåpnes til uka.

Mot-siden ønsker ikke å la barna sine være prøvekaniner, mens For-siden har landet på ett hovedargument: skolen fungerer som et pusterom for barn som ikke har det så godt hjemme.

Jeg har barn som har flyttet hjemmefra for lengst, og burde kanskje ikke uttale meg, men atte-det-var?!?

Er det ikke lenger slik at alle som mistenker at en mindreårig ikke har det greit, plikter å rapportere det til rett instans? Har det noensinne holdt å sørge for at barn som ikke har det bra bare får et pusterom mellom 8 og 15 på hverdager?

I tilfelle noen ikke har fått det med seg, så varer faktisk skolenes sommerferie i 9 (les; NI) uker. Er det ikke så farlig med de samme ungene da, eller? …og jada, jeg VET at SFO og barnehager kun holder stengt i fellesferien, men det er vel ikke slik at det kun er barn under 10 år som har det jævlig hjemme? Eller at små barn burde tåle 3 uker sammenhengende juling hver sommer, uten at det er riktig å reagere like mye da?

Skolens sommerferie varer med andre ord omtrent dobbelt så lenge som landets lock down har vart til nå… så hvorfor er det ingen som tar til orde for å innføre obligatorisk sommerskole, hvis argumentet er at åpne skoler og barnehager er avgjørende for disse barnas ve og vel?

Misforstå meg rett. Jeg vil for all del ikke at noen skal ha det vondt, og aller minst uskyldige barn. Jeg bare liker ikke at enkelte voksne bruker noens elendighet for å mele egen kake. Det aner meg nemlig at iveren etter å gjenåpne barnehager og småskoler snarest mulig i all hovedsak skyldes at de samme “lobbyistene”, som blant annet sørget for lynrask forskuttering av dagpenger til permitterte – nå er i ferd med å gå på veggen etter å ha hatt egne barn rundt seg 24-7 i ukesvis – fremfor en generell bekymring for samtlige av landets barns fysiske og mentale helse.

Jeg aner også at næringslivet legger et ikke så rent lite press på regjeringen om dagen, for å få de permitterte tilbake i jobb snarest mulig, slik at de økonomiske hjulene begynner å gå rundt igjen – men det er den selvsagte elefanten i rommet ingen tør nevne.

Da er det nok langt lettere å skyve vanskeligstilte barn foran seg.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg