Unknown Blog chick reveals the best Easter advice ever!

I mangel av påskepynt, og med ønske om å pynte litt opp på Facebook-profilen min, ble dette bildet satt som profilbilde den neste uka.

Innafor, spør du meg – og helt i tråd med REMA 1000 sin filosofi om at de enkle ofte er det beste.

Men så kom jeg på at det ikke er pent å gjøre forskjell, og at også bloggen fortjener litt påskepynt.

Da slo det meg (heldigvis ikke så hardt) at et Carina-gjør-et-heller-mislykka-forsøk-på-å-imitere-en-påskekylling-bilde ikke er nok. Ethvert anstendig påske-blogginnlegg burde selvfølgelig også inneholde minst ett råd i beste fjellvett reglene-stil.

Derfor slenger jeg med mitt aller beste tips til deg (over 18) som enten blir hjemme eller drar bort den neste uka:

Skynd deg å ta deg et glass rødt før hysteriet tar deg..!

Med dét anser jeg bloggen min for å være helt innafor – både hva innhold og pynt gjelder.

God Påske! 🐥

#blogg #tankerangling #ladycarina #humor #påske #kylling

Før og etter 20. mars 2018.

Du kan fortsatt mene hva du vil om norsk innvandringspolitikk generelt, Listhaug spesielt, MeToo-kampanjen, vaksinasjonsprogrammene og alle andre temaer som skaper debatt. Spørsmålet er om du tør å si det høyt i fremtiden?

Vil vi oppføre oss annerledes etter at Listhaugs Facebook-innlegg gjorde at sakens såkalte vinnere Trump’et igjennom at ministeren måtte gå? For når resultatet av å være klar og tydelig blir trakassering, stygge karakteristikker, latterliggjøring og hets, tenker jeg at det kan påvirke ytringsfriheten i langt større grad enn vi skjønner konsekvensene av.

Dette innlegget er derfor myntet på deg som for enhver pris skal trykke meningene dine nedover andres hode. Du som reagerer med personangrep, stygge karakteristikker og usaklighet når du går tom for gode argumenter. Du som ikke klarer å la andre si meningen sin uten å møte dem med respektløshet, hat og lynsjestemning, fordi du synes det er viktigere å vinne debatten enn å komme frem til en løsning alle kan leve med.

Jeg synes du skal stikke fingeren langt ned i jorda og tenke deg godt om.

Det er et stort tankekors at voksne, oppegående folk, som lærer avkommet at mobbing er en uting, tillater seg selv en uverdig oppførsel i full offentlighet i sin iver etter å ha rett, vinne frem og ha siste ordet. 

Personlig er jeg ikke fan av Listhaug. Derimot har jeg sansen for alle som har større baller enn de fleste, og kan ikke annet enn å respektere ærlige mennesker som står for det de sier – uavhengig av om jeg er enig med dem eller ei.

Innlegget Listhaug publiserte på facebook i dag viser hvorfor mange føler at hun kommer ut av dette med langt større verdighet enn “folk flest” (som flere av de som jublet over å ha “vunnet kampen” omtalte seg selv som). Men selv da må enkelte vri og vrenge på det hun sier, stille spørsmålstegn ved damens intensjoner og ty til latterliggjøring. Jeg blir rett og slett flau over det jeg ser. Er det slik vi vil at ungene våre skal håndtere konflikter med venner, klassekamerater og voksne? 

En rask titt i kommentarfeltet under Listhaugs innlegg viser at flere av de som tok til tastaturet etter at hun gikk, ikke gjorde det for å komme med noe konstruktivt eller saklig, men for å sparke en som allerede lå nede:

“Hvordan kom du på betegnelsen hekse jakt..? Skal det bety at du beskriver deg selv som heks?”

Det er mange som har grunn til å bli satt i skammekroken i dag. Listhaug er ikke en av dem. Dessverre er de som burde stå der mer opptatt av å feire “seieren” fremfor å ta til seg at det eneste de egentlig har oppnådd er at FrP får massiv støtte og at færre tør å si meninga si i redsel over å miste jobben sin (eller bli trakassert offentlig av et ufint hylekor) i fremtiden.

Hvordan vi enn vrir og vrenger på det, så tviler jeg på at ytringsfriheten er tjent med at enkelte i regjeringa har begynt å Trump’e igjennom vilja si i Stør(r)e grad enn før… for nå er det tydeligvis ikke bare i Statene de må gå dersom den som roper høyest ikke snakkes etter munnen.

For meg er det et faresignal. Så får andre mene hva de vil.

 

Vintage typewriter
Licensed from: michaklootwijk / yayimages.com