Ser du sola, du Ola?

Etter en solfylt påske, ble vi servert en forblåst og regntung "uken derpå" – som avsluttes med strålende solskinn fra i dag. Det eneste vi kan si med sikkerhet, er at det er en typisk norsk vår på gang!

La oss nyte godværet mens vi kan, kjære landsmenn – og suge til oss hver eneste solstråle som gir kroppen sårt tiltrengte D-vitaminer.

Selv benyttet jeg dagen til å ta opp igjen kontakten med en tidligere nabo fra nabobyen over en veldig hyggelig gåtur. Deretter ble det pølsegrilling på terrassen med et liiite glass røvin i hånda (de som kjenner meg tar ironien, da de vet at ordet lite og rødvinsglass ikke hører hjemme i samme setning her i gården)… mens han "Ola" så etter sola – på sitt vis 😉

Håper dere alle får en glimrende helg i sola! 🌞

Ser du sola, du Ola?

Ser du månen, du Pær ?

Det lysner bak vola

Det blir måneskinnsvær.

#blogg #tankerangling #ladycarina #vår #sol #nytlivet

Går skatten din på en smell i forhold til deg?

Evner du å glede deg over at naboen fikk igjen på skatten, eller trigger slike nyheter et stikk av misunnelse og irritasjon? I så fall kan det også være at du ikke er den beste partneren for din kjære.

Ifølge denne artikkelen, mener ekspertene at par som deler og feirer hverandres små og store triumfer, bygger solide, robuste relasjoner. Dette gir seg igjen utslag i trygge, livslange ekteskap.

Så hvorfor gjør ikke alle bare det samme?

Måten å gi respons på deles i 4 grupper etter denne modellen. Det er:

– aktiv og konstruktiv
– passiv og konstruktiv
– aktiv og destruktiv
– passiv og destruktiv

Å gi aktiv og konstruktiv respons betyr å klare gi positiv feedback på en engasjert måte når noen opplever noe bra. Det er et selvsagt mål for alle som ønsker å bygge gode relasjoner, men som med alt annet, kommer ingenting av seg selv. Vi må derfor øve oss på å møte våre nærmeste på denne måten hvis det skal ha effekt.

Siden en overdrivelse vil kunne oppleves negativt, gjelder det å finne en balanse. For mye av det gode vil også her kunne oppleves som nettopp for mye av det gode.

Noen vil slite mer enn andre for å få det til, mens andre ikke vil ha noe ønske om å endre seg – rett og slett fordi de ikke innser at de bruker en av de mer relasjons-ødeleggende metodene å gi respons på.

Da den foreløpige skatteberegninga ble lagt ut i går, slo det meg hvor lik en persons respons er selv om temaet varierer. Det vil si at en som ikke evner å glede seg på dine vegne når du forbigår vedkommende karrieremessig, heller ikke evner å reagere med annet enn likegyldighet og irritasjon på at du får mer igjen på skatten (eller mindre smell) enn hen selv.

Derfor har vi alle en unik muligheten til å få litt bedre selvinnsikt i disse dager. Vi kan rett og slett trekke paralleller mellom vår egen respons overfor dem som tilsynelatende kom bedre ut av skatteoppgjøret enn oss, og måten vi møter familien, partneren og venner på i andre sammenhenger.

Svaret viser deg om du er i stand til å bygge – og ivareta – en god relasjon, eller om du egentlig er årsaken til at ting ikke fungerer på sikt.

Tør du?

#blogg #tankerangling #ladycarina #skatten #relasjoner #respons

Hvorfor jeg spiser sjokolade hver dag med verdens beste samvittighet!

Like sikkert som at det går mot vår, er det at nevnte årstid fører med seg et gradvis økende pollenslipp, og at dette gjør tilværelsen uutholdelig for allergikere flest.

Våren – her illustrert ved et flott, misteltein-befengt tre fra Horten

For 9 år siden ville synet av spirende krokus og søte “puselabber” gjort meg nervøs, og fått meg til å innse at årets innesesong er i anmarsj for oss pollenallergikere. Nå gjør det bare at jeg gleder meg til å kunne sitte ute på terrassen og nyte solas varmende stråler, mens jeg trekker inn duften av vår. Attpåtil uten å nyse, bli tett i nesa eller klø i øynene – selv om jeg er umedisinert. Hvordan det er mulig, skal jeg fortelle deg nå.

Tilfeldigheter gjorde nemlig at jeg fant min helt egen og høyst spesielle “kur”. Løsningen jeg fant har ikke fjernet allergien, men holder de verste symptomene i sjakk – og for en som har vært nødt til å se naturen våkne til liv fra innsiden av stuevinduet i 20 år, føles det som et aldri så lite mirakel.

Men hva er det som virker for meg og hvordan kom jeg fram til den konklusjonen?

Rett før jeg skulle i gang med en ett år lang antibiotikakur mot kronisk borreliose tidlig i 2010, ble jeg tipset om en sjokolade laget av kaldpresset kakao. Siden den har så høyt innehold av antioksidanter (3 biter fyller kravet til Superfood – dvs et daglig ORAC-inntak på minimum 100.000), var sjansen stor for at det kunne dempe den negative effekten fra nervotoksinene bakteriene frigir når de dør.

På tross av at prisen på slike høykvalitets-varer ofte er høy, tok jeg sjansen – og kjøpte en boks med et månedsforbruk av deilig, velsmakende mørk sjokolade.

Til min overraskelse viste det seg at det ikke bare dempet effekten av den antibiotika-relaterte herxheimers reaction, men også holdt kontinuerlig nysing, rennende nese og kløende øyne i sjakk – tross et intenst pollenslipp og det faktum at jeg gikk våren i møte uten allergmedisiner i kroppen for første gang på 20 år…!

Det mange sliter med å tro, er at dette skyldes et daglig inntak av 3 biter kaldpresset mørk sjokolade, men slik er det faktisk. Og etter å ha testet hvordan jeg reagerer på vårens intense pollenslipp uten nevnte inntak ved et par anledninger, er jeg overbevist om at endringen ene og alene skyldes de enorme dosene antioksidanter sjokoladen gir.

Allergien min er ironisk nok ikke blitt bedre med årene. Tvert imot fikk jeg stadfestet en forverring da jeg ble re-testet i 2013. Allikevel klarer jeg meg altså langt bedre nå enn alle de årene jeg proppet kroppen full av antihistaminer, kortison, øyedråper og nesespray.

Er det placeboeffekten som slår til? Mulig. I så fall er jeg imponert over min egen evne til å overstyre kroppens naturlige reaksjoner… og tenker at det uansett ikke spiller noen rolle hva bedringen skyldes, så lenge det gjør at jeg kan sitte ute i sola midt i den verste pollensesongen og nyte deilig sjokolade med verdens beste samvittighet!

Ha en fortsatt god og solrik vår!

Min allierte i krigen mot pollenallergi er noe så banalt og deilig som sjokolade *lykke*

 

#blogg #tankerangling #ladycarina #pollen #allergi #pollenallergi #vår #kur #sjokolade #sol #mirakelkur #placebo