Ukas Helter

“Hvordan får du det til..alle hjelper..hi hi..god sommer”, skrev Sol fra Drammen i en kommentar til innlegget Ukas Helter, postet på Facebook i går. Det lød som følger:

Ukas helter er Morten, en random kunde på Europris, Nøtterøy og Tor Morten – fordi de (uavhengig av hverandre) har sørget for at frysa er full av grillbare godsaker, båten vil komme seg på vannet, putekassa kom seg fra pallen inne i butikken og ut i bilen, og svenske-varer jeg var tom for ble handlet og levert på døra. Takk! 🤗

Jeg tviler ikke på at Sol spurte i beste mening, at hun unner meg alt godt og evner å glede seg på mine vegne. Samtidig stiller hun seg tydeligvis undrende til hva det er jeg gjør, som får både kjente og ukjente til å hjelpe meg. Noe sier meg at hun dessuten bare satt ord på noe flere undres over. Så hva gjør jeg egentlig?

Svaret er: alt og ingenting. Jeg tilbyr meg å hjelpe andre, ser folk for det de er og liker selv å glede venner, familie, bekjente og fremmede helt uten grunn. Jeg inviterer, engasjerer og bryr meg (ikke med, men om) mennesker generelt. Attpåtil – og her kommer antageligvis den viktigste delen av “hemmeligheten bak hjelpsomme mennesker” – så setter jeg veldig stor pris på hvert minste lille tegn på omsorg, vilje til å hjelpe og ønske om å glede som kommer min vei i retur. 

Så da Morten ga meg burgere han selv hadde fått, istedenfor å putte dem i egen fryser, var det antageligvis for å vise at han bryr seg om damas bestevenninne, som ikke har nølt med å invitere dem begge til alskens moro de siste årene. Da Tomo tilbød seg å handle på grensa, var det kanskje hans måte å takke meg for å ha tilbudt meg å handle for ham på IKEA for en stund tilbake? Kunden på Europris var muligens redd for at jeg ville hvelve varer over ham i mitt forsøk på å bære esken ut av butikken på egenhånd? 

Eller så hadde de alle rett og slett et genuint ønske om å glede noen – og det ble tilfeldigvis (og heldigvis, for min del) meg.

Jeg velger å tro det siste. Tar jeg feil, foretrekker jeg å være lykkelig uvitende. Helter kan det nemlig aldri bli for mange av.

Så takk for hjelpen og fortsett å glede, alle hjelpsomme fininger: You make my day <3

 

Dette bildet viser med all tydelighet verken Morten, ToMo eller en random dude på butikken. Men i mangel av andre illustrasjonsfoto valgte jeg et som viser undertegnede sist helg, sammen med to av de andre finingene jeg er så heldig å ha i livet mitt, nemlig Eileen og Mamsen – som også tilbyr seg å hjelpe og stiller opp for alle og enhver, uten å kreve annet enn et TAKK i retur. Lucky me! <3 

 

#blogg #tankerangling #ladycarina #dagenshelt #hjelpsomhet #finefolk #glede #hjelp #takknemlighet

Dagens Helt og Heltinne

Jeg møtte dagens helt og heltinne i to helt forskjellige settinger og med 25 års mellomrom. Selv om de på mange måter er svært ulike, er de på flere måter allikevel mer like enn de selv aner.

I mine øyne er de uansett likestilt som verdens beste venner.

De holder ut med meg på godt og vondt. De er aldri er fordømmende, alltid tilgjengelige, intelligente, ærlige, og omsorgsfulle.

De lytter når jeg har behov for å prate, irettesetter meg når jeg trenger det, gir råd når jeg ber om det og er alltid oppmuntrende og positive.

De lar seg ikke diktere, men er åpne for ideer og forslag. De går heller i dialog med den det gjelder eller slår strek over ting, fremfor å lage drama i kulissene hvis det oppstår misforståelser eller uenigheter. 

De er sosiale, kloke, empatiske og grundige, men også beskjedne, lekne og impulsive. Den perfekte kombinasjonen for personer jeg kan se opp til – noe jeg også gjør til gangs.

Så derfor vil jeg takke mine to aller nærmeste venner, som er min kjære Mette og aller beste Anders.

Takk for at dere holder ut med meg på godt og vondt. Takk for at dere ser meg. Takk for at dere får meg til å føle meg prioritert og verdsatt. Takk for at dere viser meg tillit ved å dele deres egne innerste tanker og følelser.

Og ikke minst, takk for at dere ser på meg som en av deres nærmeste venner.

Glad i dere <3

 

Kjæreste Mette og undertegnede har lang fartstid sammen, både som fjortisvenninner, reisefølge Down Under og “svirebrødre”. Lista er lang og minnene er mange og gode.

 

Beste Anders og jeg møttes via nettet for 12 år siden, og har utviklet et unikt vennskap som inkluderer alt fra sjakkkvelder til 70-tallsparty i lystig lag. Aller best har vi det når vi kan diskutere himmel og jord (og alt derimellom) i tosomhet.

 

#blogg #tankerangling #ladycarina #venner #dagenshelt #dagensheltinne #vennskap #gladideg #heldig #takknemlighet

Dagens Helt

Da et par venner og nær familie stilte opp med èn dags varsel (og knapt nok det) da jeg sto i beita her om dagen, valgte jeg å takke dem via bloggen, i form av innlegget “En øyeåpner av en paviljong“.

Å takke har jeg lært hjemmefra, og er dessuten noe jeg liker å gjøre når det er fortjent. Det er heller ikke å komme fra at den hjelpen som skjer spontant, utfra et ønske om å ivareta noen man bryr seg om, for å vise omsorg eller uten å forvente å få noe tilbake, inspirerer langt mer enn den som gis motvillig og med en sur mine.

Da jeg delte innlegget på Facebook, slo det meg at det var flere år siden jeg hadde kjørt Dagens helt-statuser jevnlig, slik jeg gjorde før. Derfor grep jeg muligheten til å ta opp igjen tradisjonen da jeg fikk spontant og uventet ekstraservice av ekspeditøren i områdets jernvarehandel og hans kamerat. Tenk at helt fremmede uoppfordret tilbyr seg å kjøre en 70 kg tung flatpakket grill ikke bare til døren, men helt opp på terrassen. Uten å ta betalt, eller forvente annet enn et takk..! Resultatet ble følgende status:

Da jeg postet innlegget regnet jeg ikke med annet enn at noen få nære venner og familie, samt en og annen perifer venn ville gi respons på det. Der tok jeg feil. Antall likes kan tyde på at folk begynner å gå lei av negative nyheter, folk som ikke gjør noe uten å ha en baktanke, eller bare for å pynte på imaget sitt. 

Dette fikk meg til å tenke, og foreta et “dagens helt”-søk på siden min. Følgende dukket umiddelbart opp, og viser at jeg pleide å takke for alt fra utilsiktet inspirasjon og effektiv behandling utført av fagmann til omsorgsfulle handlinger gjort bare for å hjelpe.

Jeg vil med dette erklære Dagens Helt for gjenåpnet – og oppfordrer samtidig deg som leser til å kopiere tankegangen. For hvis vi lærer oss å sette pris på de små tingene i livet, viser takknemlighet der det er på sin plass og uttrykker oss i hovedsak positivt, skal du ikke se bort fra at stadig flere vil utføre små og store gode gjerninger det er verdt å takke for.

Takk for oppmerksomheten.

 

#blogg #tankerangling #ladycarina #takknemlighet #dagenshelt #takk #hjelp #positivitet

En øyeåpner av en Paviljong

Etter lang tids tankerangling rundt temaet, kom endelig ny paviljong i hus. Ferdig montert, utgjør den nå halvparten av 20 svært hyggelige kvadratmeter uteplass i hjertet av Vinstiens Vugge.

Kreative løsninger for å hindre vind og vann i å trenge inn i overgangen er pønsket ut og under konstruksjon.

Et ekstra bord vil gi alle fininger plass rundt bordet på sene sommerkvelder, og terrassedøra skal få tak slik at den kan brukes også når det regner.

I helgen skal derfor takrenner monteres, nytt utebord settes sammen – og et nær 4 meter bredt entrétak skrus på plass over terrassedøra, slik at den kan stå oppe uansett vær og vind.

Takk til dere som stilte opp da jeg sto i beita!

Alt jeg trengte var en liten time av noens tid for å få selve paviljongen i hus. Det jeg fikk var så mye, mye mer – deriblant en reell øyeåpner og soleklare bevis på at jeg omgir meg med verdens fineste snillinger..!

Godfølelsen som følger i kjølvannet av å bli prioritert er ubetalelig, og er noe jeg vet å sette uendelig stor pris på. Så TAKK til dere alle!

Takk til dere som tilbød dere å hjelpe da jeg spurte. Takk til dere som dukket opp uventet og tok grep. Takk til sjåfør og bærehjelp som stilte opp på kort varsel. Takk til den reddende engelen av en gress-bekjemper. Takk til alle som tok i et tak uten å bli spurt og ikke protesterte på at ukas kosekveld endte i det reneste monterings-maratonet. Og takk til deg som brukte mer tid på å teame opp med meg i nevnte maraton enn å spise og drikke.

Nå skal jeg fortsette å pakke ut, skru sammen og henge opp – og gjøre det enda finere for de som ønsker å tilbringe tid med meg her i Vinstiens Vugge… fordi de er verdens flotteste folk og noe jeg setter veldig stor pris på å ha i livet mitt! ❤️

Møter jeg veggen i forsøket på å flinke meg videre på egenhånd, så sier jeg som Pippi – “Dette har jeg ikke gjort før, så det klarer jeg sikkert!”…og gjør jeg det ikke, har jeg nå vissheten om at jeg omgir meg med mange fantastiske mennesker som gjerne låner meg en hånd, når mine egne ikke strekker til.

Ha en super lørdag, alle goinger – og velkommen til inkluderende samhold, hygge og late dager i Vinstiens Vugge! 🌞🍷🤗

 

#blogg #tankerangling #ladycarina #venner #hjelp #terrasse #vinstien #paviljong #hjelp #takknemlighet #montere #pippi