Båtkjøp smitter

Mitt båtkjøp var tydeligvis så inspirerende at et nært familiemedlem – som i utgangspunktet har full tilgang til min – valgte å skaffe seg sin egen balje like etter. Snakk om smitteeffekt!

Kristi himmelfartsdag ble jeg derfor med som moralsk støtte og underholdning langs ruta, da den kommende kaptein satt snuta mot Sandvika, for å hente det nyinnkjøpte vidunderet.

store impulskjøp er ikke bare-bare, når det resulterer i å måtte finne plass til en 17 fot lang Utteren nærmest på timen.

Alt går som kjent med litt vold og vaselin, men i dette tilfellet holdt det heldigvis med et opprop overfor båtelskende Facebook-venner, så var dét i boks.

Uti bar det med’n i nytt farvann – og en kjapp tur innom Biltema senere, var vi klare for en testtur.

Så bar det utpå!

Vi startet i Fyllinga, som befinner seg i sørøst-enden av kanalen som skiller Karljohansvern fra Horten by.

Siden det blåste kameler og små elefanter, foreslo kæpt’n å ta turen til Varnestangen, en bukt vest for indre havn, som visstnok alltid ligger i le. Der befant kjentfolk seg, og en av dem ville gjerne bli med på en liten testtur.

Om det er jeg eller andre som har bad carma, vites ikke. Uansett årsak, begynte det å blåse (visstnok for første gang i historien) rett inn fra nordvest rett før vi kom frem, noe som gjorde bukta til det reneste bølgebassenget! Det viste seg derfor å være kul umulig å legge til både i bukta og den tilhørende odden.

En rekogniseringstur senere var problemet løst. Takket være en hytteeier sin brygge på østsiden av odden, som befant nok i le til at vi både kunne plukke opp "testpiloten" og legge til etterpå, fikk vi både gitt ham en testtur og fortøyd godt nok til å kunne følge ham tilbake til resten av gjengen etterpå.

En halvtimes høflighetsvisitt senere, humpet vi oss hjemover via indre havn og kanalen… som er verdt et helt lite bildegalleri for seg selv,  vakkert som det er;

Kanalporten er ikke lett å få øye på, der den ligger nesten helt bortgjemt sør for indre havn.

Trolsk stemning under brua

Hjem, kjære hjem. Om enn ikke for undertegnede sin del, så i det minste midlertidig for den nyslåtte båteier.

Så nå har vi begge på sett og vis to skjærgårdsjeeper tilgjengelig utover sommeren.

Det betyr at jeg endelig får oppleve Hortens-skjærgården, som så langt i livet har vært ukjent farvann for min del.

I kjølvannet av dét, vil det garantert bli publisert flere båtrelaterte innlegg fremover – så følg med – og bli gjerne smittet du og 🙂

#blogg #båtliv #båt #horten #ladycarina #tankerangling #utteren #varnestangen #fyllinga #karljohansvern #kanalen #indrehavn #båtkjøp #impulskjøp

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg