Det er ikke alle forunt å glise før fuglene rekker å fise

Som utpreget B- menneske har jeg en lei tendens til å kvikne til utover kvelden.

Dermed er kreativiteten gjerne på topp rundt midnatt, og jeg tenker på alt annet enn søvn. Av den grunn blir det i overkant sent før jeg kommer meg i bingen både titt og ofte. Derfor foretrekker jeg å kunne bestemme når det er på tide å åpne gluggene og slepe skjelettet etter seg ut på badet selv. Å måtte stå opp før fuglene fiser har derfor ikke vært my idea of fun så lenge jeg kan huske.

Og jeg husker ting fra før jeg fylte tre. Just sayin’…

Enkelte av stillingene jeg har hatt, forutsatte at jeg slo opp øynene innen de bevingede slapp nevnte fjert. De gangene det var tilfellene, syntes jeg tanken på å komme seg i gang i otta var langt verre enn tanken på å måtte jobbe og slite de neste 8 timene.

Da jeg som 13-åring fikk jobb som sesongarbeider, pustet jeg lettet ut da skolen endelig startet igjen i august. Ikke fordi jeg endelig slapp unna råtne poteter, bråkete traktorer, skumle insekter, klinete søle, dårlig lønn, stekende sol eller piskende regn. Neida. Jeg gledet meg bare vilt til å kunne få en ekstra time på øyet hver morgen..!

20 år senere tjente jeg til livets opphold ved en flyplass. Ofte startet arbeidsdagen 5:30. At jeg overlevde den halvtimen jeg gjespende manøvrerte bilen etter beste evne mens det gikk i hundre og helvete langs E18, anser jeg som bevis på at miraklenes tid ennå ikke var forbi.

De gangene jeg en sjelden gang hadde førstevakta, som startet kl 4 (!), var det egentlig ikke noe problem. Da tok jeg meg nemlig sjelden bryet med å legge meg i forkant…

Midtveis i livet jobber jeg fortsett skift. Denne gang på et callsenter. Vaktene jeg foretrekker, strekker seg fra tidlig ettermiddag til sene kvelden. Dette er nærmeste overordnede informert om, og tas stort sett hensyn til, da det er nok av dem som foretrekker dag- og nattevakter. Innimellom må jeg selvsagt trå til på vakter som starter på den tiden av døgnet jeg definerer som ukristelige. Som i dag, da jeg måtte sette meg i bilen 5:20 for å ankomme i tide.

Du hildrane du, så trøtt jeg var! Ikke bare aktiverte jeg husets boligalarm, slik at stakkaren som sto opp et par-tre timer senere nærmest fikk hjerteinfarkt, da sirenene begynte å ule samtidig som vedkommende intetanende åpnet soveromsdøra si. Jeg glemte også deler av matpakka igjen nede i bilen da jeg kom frem, sølte ut kaffe og slet med å se skriften på skjermen jeg skulle tilbringe de neste 8 timene foran.

Det er allikevel noe som er positivt for et B-menneske, ved det å begynne jobb før fuglene fiser;

Når jeg endelig har kviknet såpass til at jeg at jeg skjønner hvor jeg er og hva jeg driver med, er vakten halvgått, og det er straks på tide å dra hjem igjen.

Og slik går no dagan…

Undertegnedes morratryne vitner om en inderlig lengsel etter dyna, som dessverre ikke kan tas med på jobb.

#blogg #tankerangling #ladycarina #jobb #trøtt #trott #morratryne #tidligvakt #sove #bmenneske

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg