Med 1 million smittede bare i Europa, tas det endelig grep.

EU-kommisjonen (ENVI) estimerer antall Europeere med borreliose til rundt en million og har enstemmig vedtatt at både forebygging, tilgang til behandling, diagnostikk og forskning er utilfredsstillende på alle punkter.

Kommisjonens forslag til resolusjon var oppe til plenumsbehandling i EU-parlamentet i Strasbourg i går, torsdag 15. november, og ble enstemmig vedtatt.

Parlamentsmedlem Frédérique Ries fra Belgia, uttalte i den forbindelse at forskjeller i behandlingstilbudet fører til at en million europeere ikke får den behandlingen de fortjener, i møte med en altfor konservativ medisinsk respons.

I Norge bærer en av grunnene til at denne pasientgruppen ikke er blitt tatt på alvor navnet Preben Aavitsland. Den tidligere lederen av Folkehelseinstituttet har det siste tiåret jobbet målrettet for å stanse utviklingen av mer pålitelige testmetoder og har sørget for at behandlere med gode tilfriskningsresultater – som Rolf Luneng – mistet lisensen sin.

Preben fra annerledeslandet Norge, forlot FHI “etter eget ønske”, etter å ha stått i spissen for anbefalingen av Pandemrix i 2009 (influensavaksinen som gjorde at 604 saker om bivirkninger havnet på Norsk Pasientskadeerstatning sitt bord i ettertid). Siden har han ironisk nok tjent til livets opphold blant annet ved å tilby evaluering, analyse, utredning, rådgivning og foredrag til Helse- og omsorgsdepartementet, Helsedirektoratet, Nasjonalt folkehelseinstituttet, fylkesmenn, kommuner, ECDC og EU-kommisjonen, via sitt private firma. Etter 4 år er han atter tilbake i varmen ved Folkehelseinstituttet – denne gang i halv stilling som overlege.

EU-parlamentet parkerer i realiteten alle “Prebener” ved å definere alt fra forebygging, til behandlingstilgang, diagnostikk og forskning som utilfredsstillendealle punkter.

Dermed gjenstår det å se om politikere og behandlere her til lands er ydmyke nok til å innrømme sine feil, eller om pasientenes beste fortsatt må vike til fordel for et svært konservativt offentlig helsevesens feilslåtte ære sin skyld.

Det som skjedde i går gir i det minste håp om at svært syke mennesker heretter kan få hjelpen de sårt trenger og har krav på.

Jeg er spent på fortsettelsen.

 

Kildehenvisninger og utfyllende informasjon:

Vedtaket:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+B8-2018-0514+0+DOC+XML+V0//EN

Pressekonferansen:
https://alde.eu/en/news/1203-meps-call-for-a-european-plan-to-combat-lyme-disease/?fbclid=IwAR3LEw7NR3mBghIjB_pP4XaIJlQYU2V5ffaWK-6EmcmfhsSr52y1fUzsjAY

Rolf Luneng:
https://www.vg.no/forbruker/helse/i/g8mz0/fratatt-autorisasjonen-i-2013-pasienter-sender-sko-til-stoettemarkering-for-borreliose-lege

Preben Aavitsland:
https://sykepleien.no/2015/06/i-flattens-rike
http://epidemi.as/?page_id=39
https://www.nrk.no/ostlandssendingen/lege-frikjent-for-uttalelser-1.11356061

About Time Key Means Eventually Or At last
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

 

 

#blogg #tankerangling #ladycarina #borreliose #rolfluneng #prebenaavitsland #folkehelseinstituttet #lymedisease #flått #flaatt #eukommisjonen #envi #euparlamentet #strasbourg #enlykkensdag #glad #nyhet #nyheter #resolusjon #frédériqueries

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg