Hva tenker du på?

“Hva tenker du på?”, begynte Facebook å spørre oss om allerede i sin spede begynnelse. På denne dagen for 8 år siden fikk akkurat den setningen meg til å kludre ned følgende tankerangel – som like gjerne kunne ha vært skrevet i dag;

 

 

“Hva tenker du på?”

Jo, det skal jeg fortelle deg.

Jeg tenker at det er en mening med alt som skjer.

Jeg tenker at forskjellen på hvordan mennesker oppfatter en og samme hendelse, skyldes deres erfaringsgrunnlag og evne til å se muligheter i enhver situasjon – og ikke minst viljen man har til å gripe mulighetene når de oppstår.

Der og da!

Noen liker å dyrke all verdens elendighet ved å forsikre seg om at alle og enhver (til enhver tid) vet hvor ille de har det.

Andre bruker sine nærmeste til å tømme tanken og be om råd, før de tar et skritt bakover, får oversikt over “skadeomfanget” og analyserer situasjonen;

 1. Er skaden uopprettelig?
 2. Ville den oppstått før eller siden?
 3. Er det noe jeg selv har gjort som førte til den, og hva kan jeg i så fall gjøre annerledes neste gang?
 4. Hva kan jeg gjøre for å bedre situasjonen
 5. Hvilke muligheter gjenstår?
 6. Hvilken erfaring gir dette meg?
 7. Hva GODT kan komme ut av det?

Min konklusjon etter noen særdeles utfordrende år, er følgende;

 • HVER gang en dør lukkes, gir det deg muligheten til å åpne en ny – og finner du den ikke, så bygg og monter den selv.
 • Ikke forvent noe av andre. Bli heller positivt overrasket når de rundt deg viser omsorg, lojalitet og initiativ – og VIS at du setter pris på det, i ord og handling.
 • Still opp for de du er glad i – uavhengig av hva du tror de er villige til å gi i retur. Sitt uansett ikke på rumpa og vent på at andre skal gjøre noe for deg først. Det kommer det ALDRI noe annet enn bitterhet ut av.
 • Unn alle du liker å ha det bra, uavhengig av din egen situasjon – og minimer makten til de som vil deg vondt, ved å bestemme deg for at de ikke er verdt å bruke energi på (det vil ALLTID være de som har det bedre eller verre enn deg. Det endrer ikke DIN situasjon. Det eneste din holdning til andre endrer, er hvordan DU SELV oppfattes.)
 • Godta situasjonen – eller gjør noe med den. Andre valg finnes ikke.

Dét tenker jeg altså på, en helt vanlig vårdag… fordi jeg føler meg superheldig!

De siste årenes utfordringer har nemlig vist meg hvem jeg kan stole på, hvem som stiller opp uten å forvente annet enn et takk i retur og hvem som vil meg godt.

Jeg har fått spennende muligheter, artige opplevelser, nyttige erfaringer og særdeles flotte bekjentskaper – men aller viktigst; jeg har blitt gitt muligheten til å kunne hjelpe andre i samme situasjon.

Og dét gjør MEG glad 😊

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg