Jorda er flat, kryotovaluta er farlig og vi er de eneste i hele universet.

“All sannhet passerer gjennom tre stadier. Først blir den latterliggjort. Så blir den voldsomt motarbeidet, for så å bli akseptert som selvinnlysende”. 

(Schopenhauer)

Sparebanken ga grønt lys til bitcoinveksling: – Kryptovaluta er ikke et blaff, skriver nettavisen e24.no i dag. Dét kan være en indikasjon på at vi er i ferd med å entre det tredje og siste stadiet i Schopenhauers treori om sannhet – det vil si hvilken reaksjon nye eller kontroversielle meninger møter når de presenteres massene.

De som vil vite mer om teorien til Schopenhauer, kan klikke her for å lese nettstedet Nyttnorge.com sin interessante tolking.

Stadig flere aksepterer at kryptovaluta er kommet for å bli. Etter ville protester og dertil latterliggjøring, er den store masse endelig i ferd med å følge etter pionerene; dvs de som viste vei, og var først ute i forhold til å akseptere og implementerte Bitcoin, Ripple eller noen av de andre cirka 1400 virtuelle valutaene i sin økonomiske hverdag.

Hva er riktig og hva er galt? Hvilke teorier skal vi tro på og hva skal vi forkaste? Finnes det noen fasit eller begrensninger overhodet?

I overskriften nevner jeg noe essensielt i forhold til hvordan jeg selv møter alle ideer og teorier:

Jorda er flat.

Dét var en vedtatt sannhet i riktig, riktig gamle dager – for hvordan kunne vi ellers klare å gå rundt på jorda uten å ramle av? Det var noe ALLE skjønte. Foruten de få som løftet blikket og så forbi som egen nese og opp mot stjernene…

Antageligvis er det de samme menneskene som vil oppdage himmellegemer som ikke lar seg bortforklare som sjeldne værfenomener, hvis den tid kommer.

Sikkert er det i hvert fall at noen oppfinnelser, teorier og påstander bruker lenger tid på å komme seg videre fra 1. og 2. stadiet av Schopenhauers teori enn andre.

Gratulerer til kryptovaluta som med all tydelighet har klart å forsere de to første, og nå er i ferd med å entre det 3. og siste stadiet i løpet av et knapt tiår.

I’m in!

Er du..?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg